stichting Zuur-Base Kennis kennisdagen Kennisdagen

Het doel van de stichting Zuur-Base Kennis is het delen van kennis en informatie op het gebied van lichaamsverzuring, lichaamsontzuring en zuur-base evenwicht. Om dit te realiseren organiseert de stichting onder andere kennisdagen en workshops voor professionals. Door middel van deze kennisdagen en workshops, die regelmatig in samenwerking met Alka® worden uitgevoerd, draagt de kennisstichting bij aan een bredere visie in de gezondheidszorg.

Kijk in de agenda voor aankomende kennisdagen en workshops:

Kennisdagen Datum Tijd Plaats Prijs
Informatieavond 'Vitaal ouder worden'
Algemene informatie over verzuring en ontzuren. 
Enkel toegankelijk voor consumenten
4 maart 2020 Van 19:30 tot 21:30 uur Asteria Hotel Venray
Maasheseweg 80A
5804 AD Venray
 
€ 7,50 (incl. koffie, thee en goodiebag)
Georganiseerd door Rozemarijn & Thijm. Inschrijven via:
www.rozemarijnenthijm.shop

Lezing Rineke Dijkinga
Lezing over haar nieuwste boek

28 maart 2020 Van 10:30 tot 16:00 uur

De Cantharel
Van der Valk Apeldoorn
Van Golsteinlaan 20
7339 GT Ugchelen

€ 50,-
Inclusief koffie, thee en lunch

Opleidingsdag
Zuur-Base Coach

Noodzaak tot ontzuren wordt steeds groter

17 april 2020 Van 10:00 tot 16:00 uur Fonteinkerk
Robert Kochstraat 4
3817 JM Amersfoort

€ 50,-
Inclusief koffie, thee en lunch

Wegens succes herhaald!
Themadag Hormonen
met Leen Steyaert

15 mei 2020 Van 10:00 tot 16:00 uur

De Rooi Pannen
Fellenoordstraat 93
4811 TH Breda

€ 65,-
Inclusief koffie, thee en lunch


Wij nodigen u van harte uit één van bovenstaande kennisdagen en/of workshops bij te wonen. Vul hiervoor uw gegevens in op onderstaand formulier. U ontvangt na het versturen hiervan een bevestiging via de e-mail.

Opleidingsdag tot Alka Zuur-Base Coach

Inhoud van de opleidingsdag:
Leer in één dag alles over de ins- en outs van lichaamsverzuring. Er wordt ingegaan op de fysiologie en pathologie van lichaamsverzuring en de verbanden tussen de diverse orgaansystemen. Krijg inzicht in wetenschappelijke bevindingen gecombineerd met casuïstiek, toepassing van zuur-base voedingsvoorschriften en praktische tools waarmee u direct als zuur-base coach aan de slag kunt.

Uw docenten
Karin Stronk, hoofddocente Care for Women Kennisinstituut
De opleidingsdag wordt ingevuld door Karin Stronk. Karin is Care for Women specialiste en gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met vrouwelijke hormonen. Karin is tevens gespecialiseerd zuur-base coach en verpleegkundige met ruim 25 jaar onderwijservaring. Zij neemt u mee in de fysiologie en pathologie van lichaamsverzuring en bespreekt de verbanden tussen de orgaansystemen.

Ingrid van Bergen, coördinator netwerk gezondheidsprofessionals
Ingrid heeft ruim 10 jaar ervaring als natuurgeneeskundige. Binnen haar praktijk werkt zij o.a. met natuurdiëtiek en fytotherapie. Ingrid is tevens gespecialiseerd zuur-base coach en aanspreekpunt voor de Stichting Zuur-base Kennis. Tijdens deze opleidingsdag deelt zij ’s middags haar kennis over voeding en behandelt zij casuïstiek met praktisch, direct toepasbare informatie voor in de praktijk.

Daarom kiest u voor de opleidingsdag zuur-base coach:
✓ Deskundige en gespecialiseerde docenten
✓ Wetenschap gecombineerd met praktische tools
✓ Na de opleidingsdag direct aan de slag als zuur-base coach
✓ Vindt plaats op een centraal gelegen locatie in het land
✓ Uitreiking van een certificaat


Informatieve kennisdag met Rineke Dijkinga

Lezing over haar nieuwste boek

Inhoud van de kennisdag
De lezing van Rineke Dijkinga gaat over een gezonde bodem; is voedsel uit een gezonde bodem en omgeving daarmee de weg naar een gezond brein? Een gezond brein staat hoog op het wensenlijstje van zowel jonge als oudere mensen. Het brein draagt bij aan fitheid, vitaliteit, blijmoedigheid, een goede nachtrust, stabiliteit, stressbestendigheid, een gezond leer-, aandachts-,concentratie- en herinneringsvermogen en nog heel veel meer.

Een belangrijke voorwaarde voor een gezond brein is een gezonde darm: de ‘bodem’ van onze gezondheid. Onze darmen zijn voor een optimale gezondheid onder meer afhankelijk van grotendeels basisch voedsel en basische mineralen uit een gezonde bodem & omgeving.

Uw spreker
Rineke Dijkinga is orthomoleculair therapeut. Zij heeft studies gevolgd voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie en Psycho-neuro-immunologie. Een van haar drijfveren is kennis verschaffen over de rol van voeding ten aanzien van o.a. gezondheid, stemming en gewicht.

 


Verdiepende themadag 'Hormonen' met Leen Steyaert

Care for Women Kennisinstituut biedt in samenwerking met Stichting Zuur-Base Kennis deze speciaal ontwikkelde nascholing aan die dieper ingaat op het effect van leefstijl met betrekking tot het hormonale systeem van vrouwen gedurende de overgangsperiode.

Inhoud themadag
Aan bod komt factor stress, één van de belangrijkste leefstijlfactoren als het gaat om klachtenvermindering. Welke relatie bestaat er concreet tussen het hormonale stelsel en stress? En wat kun je als professional doen om vrouwen hierbij te helpen? De samenhang van voeding en hormonale klachten wordt uitgebreid besproken en er wordt dieper ingegaan op de adviezen die je cliënten kunt geven, als ook het effect van bewegen. Verder wordt er bij deze themadag stilgestaan bij een tweetal zaken die vaak onderbelicht blijven tijdens scholingen: seksualiteit en een ouder wordend lichaam. Wat betekent de hormonale verandering van de overgang concreet op de ouder wordende huid en op een ouder wordend lichaam? En wat kun je op dit terrein aan je cliënten adviseren? Kortom een verdiepende nascholing in combinatie met vele praktische tips, welke direct in te zetten zijn in uw dagelijkse praktijk.

Uw docent
Menopauze-expert Leen Steyaert heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de complementaire en natuurgeneeskunde en specialiseerde zich als nutritioniste aan het Vlaamse Instituut voor Orthomoleculaire Wetenschappen. Ze is gezond-heidsbegeleidster en de eerste Vlaamse menopauzeconsulente. Zij schreef al vele boeken over de overgang. In haar nieuwste boek legt ze vooral de nadruk op wat vrouwen kunnen doen op het gebied van voeding, leefstijl, stress en beweging.

Meld u direct aan

Voor welke kennisdag wilt u zich aanmelden? *