Hormonale klachten (PMS)

hormonale klachten behandelen

PMS staat voor Premenstrueel Syndroom en daarmee wordt een hele groep klachten aangeduid die vrouwen kunnen ervaren voorafgaand aan hun menstruatie. Hoeveel vrouwen er last van hebben is onduidelijk, er wordt gesproken over percentages variërend van 4% tot maar liefst zelfs 60%. Kenmerkend voor PMS is dat de klachten met het komen van de menstruatie weer verdwijnen. Het lichaam houdt zure afvalresten een maand lang vast totdat de vrouw ze met de menstruatie uitscheidt. Dit vasthouden vindt plaats in het bloed en lymfe. Ook gaat het lichaam vocht vasthouden om de zuren te verdunnen. Onderzoek wijst uit dat verzuring van het lichaam grote invloed heeft op hormonale klachten.

SYMPTOMEN

Er is een uitgebreid scala aan symptomen dat optreedt bij hormonale klachten. De meest voorkomende:

  • Prikkelbaarheid
  • Stemmingswisselingen
  • Buikpijn
  • Hoofdpijn
  • Agressie
  • Opgeblazen gevoel
  • Gevoelige borsten

Bovenstaand is een korte samenvatting over PMS. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van PMS/hormonaleklachten in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Het is tegenwoordig goed mogelijk om structureel het lichaam van overtollige zuurresten (slakken) te ontdoen. De beste preventieve en stabiliserende behandeling van PMS is dan ook om het zuur-base evenwicht van het lichaam te herstellen door het lichaam te ontzuren. Hierdoor komen hormonen weer in balans en verminderen en of verdwijnen de PMS klachten in de meeste gevallen. Vrouwen die niet of weinig verzuurd zijn hebben vaak een kortere periode met minder bloedverlies.  

VOORUITZICHTEN

Door het behandelplan te volgen is de kans erg groot dat u na de hoofdfase (twee maanden) verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller komt het lichaam weer in balans en kunnen de hinderlijke klachten verdwijnen. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om meer balans en energie in uw leven te ervaren. Benieuwd naar de ervaringen van mensen met de aandoening die ook zijn gaan ontzuren? Deze leest u o.a. hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het tegengaan van PMS klachten. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met  ervaringsdeskundige gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ PMS

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren

Bij PMS dient u rekening te houden met een beginfase van 2 weken en een hoofdfase van 2 maanden. Indien na de hoofdfase er nog geen significante verbeteringen worden ervaren, dient u de hoofdfase nog eens 2 maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Basische voedingsextracten 10 gram per dag bij het ontbijt Voor de opbouw van basische voedingsstoffen. Tevens erg goed voor de darmfunctie
Basisch badzout 2 maal per week een ligbad met 3 maatschepjes badzout Werkt diep ontspannend op de spieren en neutraliseert de zure opperhuid


Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw hormonale klachten door uw lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (03) 456 27 77 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.