ECZEEM

Eczeem is een verzamelnaam voor huidaandoeningen waardoor een ontstoken, rode, droge, schilferige huid kan ontstaan. In de meeste gevallen van eczeem wordt dit veroorzaakt door een verstoord zuur-base evenwicht waardoor ook de vochtregulering is verstoord. De verzuring van de opperhuid is een bodem voor ontstekingen die door allerlei stofjes (allergenen) of situaties (stress) kunnen ontstaan.

Maar ook omdat de huid een uitscheidingsorgaan is waardoor zure afvalstoffen van binnenuit naar buiten worden afgevoerd, kan verzuring van het lichaam zich uiten door eczeemplekken op de huid. Eczeem is vaak goed te behandelen door het lichaam en de huid te ontzuren.

SYMPTOMEN

De volgende symptomen kunnen wijzen op eczeem: 

  • Droge huid
  • Jeukende huid
  • Schilferige huid
  • Rode huid
  • Verdikte huid

BEHANDELADVIES

Het is tegenwoordig goed mogelijk om eczeem structureel tegen te gaan. De beste preventieve en stabiliserende behandeling van eczeem bestaat uit het herstellen van het zuur-base evenwicht van het lichaam en de huid. Dit doe je via basische huidverzorging. Bijna alle huidverzorgingsproducten zijn te zuur en houden de verstoring van het zuur-base evenwicht in stand.

VOORUITZICHTEN

Door onderstaand behandelplan te volgen is de kans erg groot dat u na de hoofdfase (twee maanden) verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam en de huid ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller nemen de klachten af. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan ook aanvullende producten gebruiken om de kans op nieuw eczeem te voorkomen. Benieuwd naar de ervaringen van mensen met eczeem die ook zijn gaan ontzuren?  Deze vindt u o.a. hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van eczeem. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met veel gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen, basische huidverzorgingsproducten of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ ECZEEM

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische crème 2 x daags aanbrengen op de huid 2 x daags aanbrengen op de huid 1 a 2 x daags aanbrengen op de huid Optimaliseert de zuurgraad van de huid
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam

Bij eczeem dient u rekening te houden met een beginfase van 2 weken en een hoofdfase van 2 maanden. Indien na de hoofdfase er nog geen significante verbeteringen worden ervaren, dient u de hoofdfase nog eens 2 maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Basisch mineralen complex 2 x per dag bij de maaltijd Voor de opbouw van de basische mineralenvoorraad in het lichaam
Basisch badzout 1 x keer per week  Zure afvalstoffen worden door een osmotische druk van binnen naar buiten door de huid afgevoerd. Ontzuurt en verzacht de huid
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag  Stimuleert de afvoer van zure afvalstoffen uit het lichaam


Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw eczeem door het lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (03) 456 27 77 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.