Ziekte van Lyme

ziekte van lyme behandelen

De ziekte van Lyme kan zich ontwikkelen wanneer je na een beet van een teek besmet bent geraakt door de bacterie Borrelia Burgdorferi. De ziekte verspreidt zich in een snel tempo. In de meeste gevallen is de ziekte van Lyme te herkennen aan een rode plek rond de plaats van de tekenbeet. Veel klachten die ontstaan bij de ziekte van Lyme worden veroorzaakt door zure gifstoffen die vrij komen op het moment dat de bacteriën sterven. De afvalstoffen die hierbij vrijkomen kunnen moeilijk het lichaam verlaten en leiden ertoe dat het lichaam verzuurt. De laatste jaren hebben veel personen met Lyme vooruitgang in hun klachten ervaren door het lichaam actief te ontzuren. De opgeslagen zure afvalstoffen worden door actieve ontzuring geneutraliseerd en uit het lichaam af gevoerd.

SYMPTOMEN

De volgende algemene symptomen kunnen waargenomen worden bij de ziekte van lyme:

  • Griepachtige klachten
  • Vermoeidheid
  • Pijnlijke gewrichten
  • Spierpijn
  • Vergeetachtigheid
  • Concentratiestoornissen

Bovenstaand is een korte samenvatting over de ziekte van Lyme. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van de ziekte van Lyme in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Door het lichaam actief te ontzuren wordt het lichaam in staat gesteld om de afvalstoffen weer af te voeren. Vooral de afvoer van neurotoxines is belangrijk. De reguliere behandeling van de ziekte van Lyme bestaat vaak uit het toedienen van antibiotica. Antibiotica laat veel afvalstoffen achter in het lichaam. Hierbij is actief ontzuren dus ook heel belangrijk.

VOORUITZICHTEN

Door onderstaand behandelplan te volgen is de kans groot dat u na de hoofdfase verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller is het lichaam in staat zich weer te herstellen. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken. Benieuwd naar de ervaringen van mensen met de aandoening Lyme die ook zijn gaan ontzuren? Deze vindt u o.a. hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van de ziekte van Lyme. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met vele gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ ZIEKTE VAN LYME

Aanbevolen producten Beginfase (3 weken) Hoofdfase
(3-6 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 3 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren
Basische voedingsextracten 10 gram per dag 10 gram per dag 10 gram per dag Voor de opbouw van basische voedingsstoffen. Tevens goed voor de darmfunctie (vooral na gebruik antibiotica)

Bij de ziekte van Lyme dient u rekening te houden met een beginfase van 3 weken en een hoofdfase van 3-6 maanden. Dit is afhankelijk van het stadium waarin de ziekte van Lyme zich bevindt.  Indien na de hoofdfase nog geen significante verbeteringen ervaren worden, dient u de hoofdfase nog een maand door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Gecoate basische capsules met bicarbonaat 2 keer per dag 1 capsules na de maaltijd Bevat natriumbicarbonaat, kaliumbicarbonaat en zink
Basisch badzout 2-3 keer per week een bad van 30-60 minuten Zure afvalstoffen worden door een osmotische druk van binnen naar buiten door de huid afgevoerd. Werkt ontspannend

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van de ziekte van Lyme door uw lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (03) 456 27 77 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.