Kalknagels

kalknagels behandelen

Onderzoek wijst uit dat ruim twee derde van de Nederlanders last heeft van kalknagels. Kalknagels of schimmelnagels worden veroorzaakt door een huidschimmel die de nagel infecteert. De schimmel stoot zure gifstoffen uit (mycytoxines), welke binden met het calcium in de huid en de nagel. Hierdoor verkalkt de nagel. De behandeling van kalknagels is over het algemeen gericht op het belemmeren van de groei en uiteindelijk het doden van de schimmel. Deze behandeling is tijdrovend en in veel gevallen wordt een kalknagel chronisch. Bij deze behandeling wordt nauwelijks stilgestaan bij de oorzaak van een kalknagel, een verstoring van het zuur-base evenwicht, ofwel verzuring van de voeten en nagels. Schimmels gedijen het beste in een zuur milieu en hun afvalzuren binden met calcium waardoor de kalknagels ontstaan. 

SYMPTOMEN

  • Verkleuring aan de rand van de nagels
  • Verdikte nagel
  • Vervorming van de nagel
  • Broosheid
  • Makkelijk afbrokkelen

Bovenstaand is een korte samenvatting over de kalknagels. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van kalknagels in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Het is goed mogelijk om kalknagels veilig en op natuurlijke wijze op te lossen. Een effectieve manier om kalknagels te behandelen, of te voorkomen is door het lichaam te ontzuren en basische voetbaden te nemen. De verkalkingen lossen op in de basische voetbaden en een ontzuurd lichaam resulteert in een gunstige pH waarde van huid en nagels, dé basis voor gezonde nagels. Het ontzuren van het lichaam werkt tevens preventief tegen kalknagels en voetschimmel. 

VOORUITZICHTEN

Door het behandelplan te volgen is de kans erg groot dat na de hoofdfase (4 weken) de kalknagel is opgelost en dat daarna een nieuwe gezonde nagel op uw teen groeit. Hoe meer en beter u het lichaam en de huid ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller wordt het milieu van huid en nagel ongunstig voor de schimmel en zal de schimmel niet kunnen overleven. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om de kans op een spoedig herstel te vergroten. Benieuwd naar de ervaringen van mensen met kalknagels die ook zijn gaan ontzuren? Deze vindt u o.a. hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om basische voetbaden te nemen en uw lichaam te ontzuren bij de natuurlijke bestrijding en preventie van kalknagels. Dit behandelplan is de uitkomst van onderzoek naar deze methode, in samenwerking met vele ervaringsdeskundige gebruikers en de uitgebreide ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ KALKNAGELS

Aanbevolen producten Beginfase (1 weken) Hoofdfase
(3 weken)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 5 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 5 glazen water per dag 3 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Neutraliseer afvalzuren in de voeten en het lichaam
Basisch badzout Dagelijks een basisch voetbad Dagelijks een basisch voetbad Twee maal per week een basisch voetbad Oplossen van de verkalking door basische voetbaden

Bij kalknagels dient u rekening te houden met een beginfase van 1 week en een hoofdfase van 3 weken. Indien na de hoofdfase er nog geen significante verbeteringen worden ervaren, dient u de hoofdfase nog eens 2 weken door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Basische crème 1 x per dag de voeten/tenen insmeren Herstelt de gezonde zuurgraad en werkt anti-schimmel
Basisch mineralen complex 2 x per dag bij de maaltijd Voor de opbouw van de basische mineralenvoorraad in het lichaam

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw kalknagels door uw lichaam en voeten/tenen te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (03) 456 27 77 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.