Chronische verkoudheid

chronische verkoudheid behandelen

Volwassenen worden gemiddeld enkele keren per jaar verkouden. Bij kinderen kan dit aantal verder oplopen. Verkoudheid is een virusinfectie die meestal maar een paar dagen aanhoudt. Er is sprake van chronische verkoudheid als de symptomen gedurende langere tijd aanhouden. Op dat moment speelt een virusinfectie geen rol meer. De oorzaak ligt dan vaak bij een chronische verzuring met als gevolg bacteriële infecties, allergieën, etc. Wanneer er sprake is van een verzuring van ons lichaam, ofwel het zuur-base evenwicht is niet in balans, dan wordt men veel gevoeliger voor chronische verkoudheid. Ziektemakers als virussen en bacteriën vermenigvuldigen zich makkelijk in een verzuurde omgeving en minder gemakkelijk in een basische omgeving. Agressiviteit van zuren kan leiden tot irritaties van de slijmvliezen.

SYMPTOMEN

De volgende symptomen kunnen waargenomen worden bij chronische verkoudheid:

  • Verminderde algemene weerstand.
  • Kriebel in de keel.
  • Jeukende en tranende ogen.
  • Niezen.
  • Een verstopte neus.
  • Hoofdpijn.
  • Vermoeidheid

Bovenstaand is een korte samenvatting over de aandoening chronische verkoudheid. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van chronische verkoudheid in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Door het lichaam actief te ontzuren wordt het milieu voor virussen en bacteriën minder gunstig. De slijmvliezen zullen minder geïrriteerd raken en de klachten zullen daardoor veel sneller verdwijnen. De algehele weerstand in een ontzuurd lichaam neemt toe.

VOORUITZICHTEN

Door onderstaand behandelplan te volgen is de kans groot dat u na de hoofdfase (twee maanden) verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller zullen de ziektemakers in ons lichaam minder actief zijn. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken. Benieuwd naar de ervaringen van mensen die last hebben van chronische verkoudheid die ook zijn gaan ontzuren? Deze vindt u onder andere hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van chronische verkoudheid. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met vele gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ CHRONISCHE VERKOUDHEID

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Basische voedingsextracten 10 gram per dag bij het ontbijt 10 gram per dag bij het ontbijt. 10 gram per dag bij het ontbijt. Verhoogt het energieniveau

Bij chronische verkoudheid dient u rekening te houden met een beginfase van 2 weken en een hoofdfase van 2 maanden. Indien na de hoofdfase nog geen significante verbeteringen ervaren worden, dient u de hoofdfase nog 2 maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Gecoate basische capsules met bicarbonaat 2 keer per dag 1 capsule Bevat natriumbicarbonaat, kaliumbicarbonaat en zink
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van zure afvalstoffen


Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw chronische verkoudheid door het lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (03) 456 27 77 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.